Nowe forum o pokemonach! Zapraszamy!
Otóż moja propozycja polega na tym aby usunięto lvl. Jest to ogromne utrapienie według mnie i można przewidzieć kiedy kto ewoluuje. Zamiast tego można zrobić zaskoczenie ewolucją jakiegoś pokemona. Tak było w anime. Oczywiście kamienie i szczęście nadal będą potrzebne.
Wiem, ale jak tylko wpadł ten pomysł z levelami to według wielu było to oczywiste. Moglibyśmy zrobić tak, żeby zamiast ewolucji w określonym czasie pojawiała się ona kiedy będzie się blisko przed lub po wymaganym levelu, czyli np. Tentacool ewoluuje w tentacruel na 30LVL. U nas może ewoluować od np. 26 do 34, w zależności od traktowania, treningów i szczęścia. Tak samo ataki. Jednak Lvl zostaje. Jest to łatwy sposób żeby porównać poziom umiejętności obu przeciwników.
Tak ale chodzi o moment mniej więcej. Pokemon nie może ewoluować 2 razy po jednej walce ( na przykład ) albo z jednym Lvl upem dostać połowy możliwych ataków. Chodzi o to żeby ewolucja była chociaż w levelu zbliżonym do wymaganego, bo ponita na 5 nie ewoluuje w Rapidasha z 1 Lvl upem.
Ale to od prowadzącego chodzi kiedy ewoluuje. Jakieś emocje że pokemon nas polubi ale do tego potrzeba dość wysokiego lvl. A ataki to trzeba nauczyć samemu wyjaśnić co i jak ,bo pokemony same je umieją po awansowaniu ,a nawet nie trenowały.
Dobra ustalmy tak:
Pokemon ewoluuje w zależności od traktowania i szczęścia od: 5 leveli przed wymaganym poziomem do: 5 leveli po wymaganym poziomie.
Pokemon może się nauczyć ataku w zależności od tego czy trener napisze że chce go nauczyć. Można go zacząć go uczyć 4 levele przed wymaganym poziomem, a po przekroczeniu wymaganego levelu o 5 pokemon traci możliwość nauki tego ruchu.
Do wszystkiego są też wyjątki np. Jeśli trener źle traktuje pokemona może on wogule nie ewoluować
Jeśli trener źle traktuje pokemona ten może się nie nauczyć ataku nawet w wyznaczonym terminie.
Jeśli trener bardzo dobrze opiekuje się pokemonem może on ewoluować lub dostać nowy atak dużo przed terminem
Ataki mogą być nauczone przez specjalnych nauczycieli przed lub po terminie, albo nawet jeśli pokemon nie ma ataku na swojej liście, a jest on zgodny z TM, HM lub Teaching.
Jeśli się nie zgadzasz pisz.